Stichting Vestingval Elburg organiseert elk jaar van Hemelvaart tot Pinksteren een kunst-, muziek- en dichtkunstevenement. In het bijzondere, historische Hanzestadje Elburg wordt op circa dertig, vaak niet publiekelijk toegankelijke, plaatsen in de vesting kunst tentoongesteld. Daarnaast zijn er andere kunstvormen zoals muziekoptredens, dichtkunst en lezingen te beluisteren. Maar ook een gesprek met een kunstenaar, een rondleiding of meedoen met een workshop.

De stichting streeft er naar de historie en cultuur van de binnenstad te verbinden met diverse kunstuitingen van jonge, beginnende en gevestigde professionele kunstenaars.

In 2013 werd Vestingval Elburg uitgebreid met dans, muziek, poëzie, drama, theater en andere culturele activiteiten. De onderdelen dans, drama en theater zijn in de afgelopen jaren op de achtergrond geraakt. Maar de organisatie heeft de intentie het jaarlijks terugkerend festival weer stapsgewijs te laten groeien.

 

Doel

Het doel is kunst, ondergebracht in historisch eeuwenoude locaties, in al haar facetten en tal van disciplines, onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Alle vormen van kunstuitingen en locaties worden toegankelijk voor een groot publiek. Iedereen die belangstelling heeft voor kunst, cultuur en cultuurhistorie is welkom. Jong en oud, inwoners van de gemeente Elburg en bezoekers, beginners en gevorderden op het gebied van kunst worden bediend. Ook wil de organisatie een podium bieden aan jong en aanstormend talent in elke discipline.

 

Sponsoren en subsidie

Een cultuurfestival organiseren kost geld. In 2012 werd er een bescheiden startkapitaal opgebouwd. Om de doelstelling te bereiken moet de organisatie in financieel opzicht blijven groeien. Door middel van sponsoring, subsidies en donaties van bezoekers streven wij naar een multidisciplinair evenement.

 

Vrij toegankelijk

De organisatie streeft er naar om de toegang vrij te houden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren, uw vrijwillige bijdrage en de vele vrijwilligers.